Olet täällä

10.10.19 / 08:00
Jari Makkonen

Many sales seminars or client team coaching sessions discusses how a salesperson should know his/her customer. It is easy to say but what is it in practice? Of course, consisting a wide arrow of various dimensions.

When can you really say you know your customer? And prove it, e.g. with following:

-  The research I conducted of your business claims that you are losing XX k€/annum because of too much waste in production since you have not implemented this/that practice to your production line.

2.10.19 / 13:33
Aleksi Rautakorpi

Tämä vuosi on ollut ammatillisena kokemuksena minulle ikimuistoinen. Heittäytyminen työhön on ollut minulle aina tärkeää, mutta viime kuukausina heittäytyminen on saanut aivan uusia ulottuvuuksia ja merkityksiä.

Lähdin alkuvuodesta mukaan rakentamaan S-ryhmän uutta asiakasymmärrystä tarjoavaa palvelua, Smart Marketingia. On ollut huikeaa olla mukana visioimassa markkinointipalveluiden uutta uljasta tulevaisuutta ja kokea, millaista on työskennellä työyhteisössä, jossa kaikki tekeminen ja ajattelu ponnistaa asiakaskeskeisyydestä.

25.9.19 / 15:00
Ville Silventola

Kaikki tietävät, että kivijalkaliikkeiden asiakasmäärät ovat jyrkässä laskussa. Vähittäiskauppa jatkaa kuitenkin tasaista kasvuaan niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa, mutta verkkokaupan siivu vähittäistavarakaupasta on vain 8 prosenttia.

Miten tämä on mahdollista?

Tämän taustalla on ilmiö, jossa tuotteen osto- ja etsimisprosessi on muuttunut. Kaupoissa ja vilkkailla kauppakaduilla palloilun sijaan asiakkaat selaavat tuotteita netissä. Nettikaupat ovat korvanneet ikkunashoppailun, ja jokaisen kauppiaan on oltava nettikauppias.

19.9.19 / 13:03
Jasmine Jussila

Lasten lempileikkeihin kuuluu myyminen. Tuntuu kivalta, kun asiakas saa jotain itselleen mieluisaa ja raha vaihtaa omistajaa.

Moni lapsi on yllättävän supliikki myyjä. Lapset luovat tarpeen asiakkaalle ja olettavat heidän olevan automaattisesti jollain tasolla kiinnostuneita. Itsekin muistan olleeni innokas kirpputorimyyjä, myin naapureille haravointipalvelua ja auton tuulilasipesua, vähän vanhempana korvapuusteja. Tuntui uskomattomalta, kuinka helppoa rahan ansaitseminen oli.

11.9.19 / 13:03
Anna Kilponen

Ihmisystävällisyyttä työpaikoille

Työelämän muutos vaikuttaa työntekijöihin sekä kuormittavasti että rikastuttavasti. Maailma on nykyisin nopea ja sen muutostahti kiivas. Se on täynnä mahdollisuuksia, mutta vaatii enemmän kuin ennen. Tämä edellyttää sopeutumista ja työkäytäntöjen uudelleenorganisointia niin työnantajilta kuin työntekijöiltäkin.

4.9.19 / 10:23
Maria Sillanpää

Lisääntyvä huoli maapallon tulevaisuudesta on saanut ihmiset tekemään aiempaa vahvemmin ostopäätöksiä arvojensa pohjalta. Erityisesti nuoret ovat hyvin tietoisia valinnoistaan sekä kuluttajina että työntekijöinä.

28.8.19 / 15:35
Mauri Halonen

Liiketoimissaan onnistunut yrittäjä jakoi minulle menestyksensä salaisuudet!

Tapasin vuosia sitten yrittäjän, joka oli tehnyt kannattavaa liiketoimintaa 70-luvulta saakka. Liikevaihtoa oli 40 miljoonaa euroa ja vuosituloskin reilun miljoonan, henkilökuntaa noin 60. Pääsin tekemään hänen kanssaan yhteistyötä henkilöstön osaamisen kehittämisen parissa.

Monta kertaa keskustelimme liiketoiminnasta ja erilaisista tavoista harjoittaa jatkuvasti kannattavaa toimintaa. Rohkaistuneena kysyinkin häneltä suoraan, mikä on hänen menestymisensä salaisuus.

22.8.19 / 10:06
Timo Sorri

”Markkinoinnin ja myynnin peli toimii meillä täysin saumattomasti”, sanoi ei kukaan, ei koskaan, ei missään. Näin olen ainakin itse asiaa todistanut jo runsaat kymmenen vuotta.

14.8.19 / 10:56
Mikael Hugg

Sosiaalinen media on ihmeellinen paikka. Siellä voi tavata uusia ihmisiä, hankkia työntekijöitä, inspiroitua, fiilistellä ja … no, marista muiden toiminnasta.

Suomessa tuntuu olevan pinttynyt käsitys siitä, että ne, jotka jakavat iloa ja onnistumisia ovat naiiveja luusereita ja ne, jotka osaavat kritisoida kaikkea ja kaikkia, ovat (ainakin omasta mielestään) älykkäitä, ajattelevia olentoja.

Marinalle löytyy omat fooruminsa, mutta LinkedIniä ei kannata sellaisena pitää.

27.6.19 / 15:46
Juha Ahola

”Nyt mulla on uskomattoman hyvä tuote myynnissä, parempi kuin edellisessä firmassa!” ”Tää firma maksaa paremmin provikkaa kuin edellinen.” ”Innostun aina uusista haasteista…”

Myyntialalla työntekijöiden vaihtuvuus on keskimäärin suuri. Toki on ymmärrettävää, että esimerkiksi aika usein puhelinmyyntityötä tekee usein opiskelija tai joku sellainen, joka voi työskennellä tilapäisesti, satunnaisesti tai osa-aikaisesti ja tällöin työpaikka vaihtuu myöhemmin enemmän omia intressejä vastaavaksi.